Rondemelding

Alle ronden zijn gespeeld.

Speluitleg

Inleiding

Met deze FAQ hopen we al jouw vragen over de FOK! Voetbalmanager te beantwoorden. Je vindt hier informatie over het spel zelf, de spelregels, de puntentelling en de voorwaarden, maar ook algemene informatie over bijvoorbeeld het reageren op de nieuwsberichten.

Mocht je na het doorlezen van de FAQ nog vragen hebben, dan kun je deze stellen of via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), via mail fokmanagers[at]fok.nl of via een bericht in het speciale Voetbalmanager 2019/2020-topic in het VBL-forum. Een reactie op je vraag krijg je echter alleen wanneer die niet door de informatie in deze speluitleg of de FAQ wordt beantwoord.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en Nieuwssubmit


De spelregels en team samenstellen

In de FOK! voetbalmanager is het de bedoeling om met je eigen voetbalselectie zoveel mogelijk punten te verzamelen. Die selectie bestaat uit 11 voetbalspelers. Deze kan je opstellen in verschillende spelformaties. Zo kun je kiezen voor een 4-4-2-opstelling, maar ook de alternatieve 4-3-3-, 3-4-3-, 5-3-2- of zelfs een 3-5-2-opstelling voor je verdedigers, middenvelders en aanvallers. De keeper heeft uiteraard zijn vaste plek op het veld. Normaal gesproken zijn je spelers bij een verkoop 8% minder waard maar totdat de manager van start gaat, is wisselen nog gratis.

Je krijgt aan het begin van het seizoen een budget van 9.000.000 euro. Dit bedrag kan je op de teammanagementpagina geheel of gedeeltelijk besteden. Je zal hiermee elf spelers moeten kopen om punten voor je selectie te kunnen scoren. Je selecteert je gewenste speler uit een lijst en sleept die vervolgens naar je voetbalveld. Je ziet meteen aan de linkerkant in je winkelmandje wat de speler je kost en wat je budget nog is. Ben je tevreden met je keuzes, dan kun je je transacties vastleggen en is je team opgeslagen. Een speler kun je ook weer verwijderen uit je team door hem in de prullenbak te mikken.

Gedurende het seizoen krijg je punten voor de prestaties van je spelers. Aan de hand van deze punten krijg je geld (6.250 euro per punt) waarmee je je selectie kunt verbeteren. Elke wissel zal 8% transactiekosten met zich meebrengen. Let wel: je spelers hoeven niet altijd actief te zijn (die spelers lichten rood op in Teammanagement), alleen verdien je dan met hen geen punten. Zorg er wel voor dat je een geldig team hebt en vergeet je keuze niet op te slaan, want met een incompleet team ontvang je ook geen punten.

De waarden van de voetbalspelers variëren. Als een speler het goed doet en veel punten binnensleept (met een bepaalde ondergrens, 6 punten), zal zijn prijs stijgen en wordt het lastiger de speler aan te kopen. Daar staat tegenover dat spelers die minder goed presteren in het seizoen, ook goedkoper kunnen worden. Zowel de stijging als de daling is aan een maximum gebonden. Als je de speler verkoopt, geldt de waarde die hij op dat moment heeft.

Mocht een speler geen punten gescoord hebben in een managerronde (niet opgesteld zijn in de wedstrijden door hun coach), is de daling van die onderdelen minder hard omdat er net gedaan wordt in de berekening alsof ze 3 punten hebben gehaald. Dan wordt de daling met 0,35 % per punt berekend over (6 - 3 =) 3 punten. Deze spelers halen geen punten voor je team: ze hebben immers in het echt niet gespeeld.

Veranderingen in je team kun je niet tijdens een managerspeelronde uitvoeren. Zodra de managerspeelronde voorbij is, kun je weer wijzigen. Je kunt in de tussentijd wel kijken hoeveel een bepaalde teamwijziging je op dat moment zou kosten; echter als de manager weer open is, kan dat gewijzigd zijn.

Let op! Het hele managerseizoen is opgedeeld in 17 rondes van 18 wedstrijden. De punten zullen dus per twee speelronden van de KNVB Eredivisie worden toegekend. De managerspeelronden worden vastgezet op vrijdagen om 18:59 uur voor het eerste van de twee speelweekenden van de managerspeelronde, tenzij de eerste wedstrijd op zaterdag gespeeld wordt, dan is het op de zaterdag om 17:59 uur.

Voor alle wedstrijden worden punten gegeven aan de hand van het team dat je bezit in de ronde waarin hij gespeeld is. Mocht een wedstrijd om wat voor reden dan ook uitgesteld worden, zullen de punten voor die wedstrijd later worden uitgedeeld. Verplaatste wedstrijden wisselen niet van ronde. De punten worden toegekend aan je team zoals je dat op het moment van de speelronde hebt waarin de ingehaalde wedstrijd oorspronkelijk gespeeld zou worden. We houden je op de hoogte van dit soort nieuwtjes en ontwikkelingen op FOK!sport en in het Managernieuws.

De start van de manager zal zijn op vrijdag 2 augustus om 18:59 uur. Dan zal de manager het Teammanagement sluiten. Tot dat moment zijn wissels in je team nog gratis, na de eerste managerronde moet je transferkosten van 8% betalen op je spelersverkopen.

Deelnemers aan de FOK! Voetbalmanager worden geacht eerlijk te spelen en geen klonen te gebruiken. Mocht dit wel het geval zijn dan kan de user in kwestie, inclusief zijn klonen, uit de manager worden gezet. Een deelnemer die toch met meerdere teams in de Voetbalmanager ingeschreven blijkt en in de prijzen valt aan het eind van de manager, zal zonder pardon overgeslagen worden bij het verdelen van de prijzen. In een dergelijk geval zal de volgende deelnemer in het eindklassement aanspraak maken op de prijs.

Crewleden mogen meedoen aan de manager, maar kunnen geen aanspraak maken op prijzen.

We hopen dat alle regels in deze Speluitleg zijn uitgelegd. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan houdt de crew zich het recht voor om de in hun ogen beste oplossing te kiezen.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en Nieuwssubmit


Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Registreren

Om mee te doen aan de FOK! Voetbalmanager moet je geregistreerd staan bij FOK!. Rgistreren kan je doen door hier te klikken en de aanwijzingen te volgen.

Inloggen

Om verder deel te nemen aan de FOK! Voetbalmanager moet je ingelogd zijn. Dat doe je door op inloggen te klikken op het forum. Je vult hier je username en je password in (dezelfde als je gebruikt op alle andere onderdelen van FOK!).

Aanmelden voor de manager

De volgende stap richting deelname is het activeren van je account. Dit doe je door op inschrijven te klikken en de instructies te volgen.

Profiel

Door op <persoonlijk profiel> in het menu-item <teammanagement> te klikken kun je je instellingen als je favoriete voetbalclub wijzigen. De gegevens die je hier invult, hebben geen verdere betekenis voor de manager. Ze zijn puur informatief.

Password kwijt

Ben je je FOK!wachtwoord vergeten, wees niet bedroefd. Klik hier, volg de instructies en je krijgt een nieuw password toegemaild. Dit kan je veranderen in je FOK!forumprofiel.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en Nieuwssubmit


Puntentelling

Klik voor een uitgebreide puntentelling voor de diverse acties op de puntentellingspagina in het menu-item <managerinformatie>.
Per behaald punt zal je budget met 6.250 euro worden verhoogd.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en Nieuwssubmit


Subleagues

Subleagues zijn onderlinge ranglijsten waarin je met vrienden, collega's of kennissen een aparte competitie kan voeren. Om een subleague aan te maken ga je naar de subleaguespagina. Daar kan je een league starten door een naam en eventueel een wachtwoord onderaan de pagina in te vullen onder het kopje . Als je geen wachtwoord invult is de subleague vrij toegankelijk. Wanneer je de league liever voor intimi wil houden zet je er uiteraard wel een password op.

Heb je van een vriend, collega of kennis te horen gekregen dat hij of zij een subleague heeft gestart en wil je daar aan mee doen? Ga ook dan naar de subleaguesoverzichtpagina, selecteer de desbetreffende league en vul eventueel onderin het wachtwoord in. Klik nu op om deel te nemen in deze subleague. Als je op een later tijdstip naar de pagina van je subleague wilt, kijk dan in het overzicht in het <subleagues>-menu en klik op de naam van de subleague.

Je kunt  je aanmelden bij meerdere subleagues. Je kunt als eigenaar van een subleague leden verwijderen. Er is wel een minimum aantal van drie deelnemers nodig om de subleague mee te laten tellen in de klassementen. De crew kan ook leden verwijderen.

Private messages

Je kunt een subleague-eigenaar een Private Message (PM) sturen door in de betreffende subleaguepagina te klikken op achter de naam van de eigenaar. Daarmee zou je een eventueel wachtwoord kunnen navragen of de tactiek bespreken.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en Nieuwssubmit


Reageren

In de subleaguepagina's kun je reageren door op <Reageer!> te klikken. Er komt dan een klein venster waarin je je reactie moet plaatsen. Om te kunnen reageren moet je geregistreerd en ingelogd zijn. Je kan je reactie in de vorm van tekst invoeren, maar je kan hem ook voorzien van smileys (ook wel emoticons genoemd). Dit zijn dezelfde smileys als je op het forum gebruikt.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en Nieuwssubmit


Feedback en Nieuwssubmit
Feedback

Ondervind je nog steeds problemen na het doorlezen van de andere pagina's van deze FAQ of heb je een bugmelding? Stuur dan een PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken) of via een bericht in het speciale Voetbalmanager 2019/2020-topic in het VBL-forum. Je kunt ook een PM versturen als je in de manager klikt op <feedback>.


Nieuwssubmit

De nieuwssubmit is een feature die je kan vinden in rechterbovenhoek. Je kan ons daar tippen over een nieuwtje in de wereld van het voetbal (of andere sporten) dat je bent tegengekomen en wat nog niet op FOK!sport gepubliceerd is. Je kunt het doorgeven via <meld ons nieuws> met het submitformulier. Vul het in en klik op submit. Het kan even duren voor je bericht er komt te staan, want je submit zal eerst worden bekeken door een crewlid. De redactie behoudt zich het recht voor om een submit niet te plaatsen.

Inleiding
De spelregels en team samenstellen
Registeren, Inloggen, Aanmelden, Profiel en Password
Puntentelling
Subleagues
Reageren
Feedback en NieuwssubmitTrue FOK.NL  |  algemene voorwaarden
DANK, LICENTIE EN AUTEURSRECHT: VORMGEVING EN INHOUD © FOK INTERNET SITES 1999-2024 - GRAFISCH ONTWERP DOOR DANNY - KOFFIE EN GEZELLIGHEID DOOR YVONNE, KOEKJES MET LIEFDE GEBAKKEN DOOR KNORRETJE, TOMELOZE INZET DOOR ITEEJER, ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE DOOR JAYDEN EN ALICIA, DEVELOPMENT OVERZIEN ALS EEN BAAS DOOR BREULS. DE BRONCODE VAN FOK! IS GEHEEL BELANGELOOS BESCHIKBAAR GESTELD AAN, EN ONTWIKKELD VOOR FOK! DOOR BREULS, ZOEM, THE_TERMINATOR, ROONAAN, JUICYHIL, LIGHT, FAUX., FYAH, KNUT, RICKMANS, STEPHAN SCHMIDT, AIDAN LISTER, TOM BUSKENS, DVZ, HMAIL, HIGHLANDER EN DANNY (VERGETEN JE TE VERMELDEN? LAAT HET WETEN!), WAARVOOR DANK! - FOK! MAAKT ONDER MEER GEBRUIK VAN JQUERY, JQUERYUI, JWPLAYER, YUI, FANCYBOX, JGROWL, PHP, MYSQL, DBSIGHT, ANP, NOVUM, ZOOM.IN, PROSHOTS, FILMTOTAAL, WEERONLINE, KNMI, GAMEWALLPAPERS.COM, WEBADS, GOOGLEAP - HOSTING DOOR TRUE - FOK! BEDANKT ALLE VRIJWILLIGERS DIE FOK! MOGELIJK MAKEN EN ZICH GEHEEL BELANGELOOS INZETTEN VOOR DE TOFSTE SITE EN MEEST SOCIALE COMMUNITY VAN NEDERLAND - UITZONDERING OP VOORGAANDE ZIJN DELEN VAN DE BRONCODE DIE DOOR GLOWMOUSE VOOR FOK! ZIJN GESCHREVEN. GLOWMOUSE BEHOUDT INTELLECTUEEL EIGENDOM VAN DIE CODE EN DEZE CODE WORDT IN LICENTIE DOOR FOK! GEBRUIKT. - ZIE DE ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR ONZE ALGEMENE VOORWAARDEN - ZIJN WE JE VERGETEN? MAIL OF MELD HET EVEN IN FB!