Rondemelding

Alle ronden zijn gespeeld.

Formule 1-team Sauber F1 Team

Informatie

Grondlegger van dit team uit Zwitserland is Peter Sauber, die het in de jaren 70 van de vorige eeuw oprichtte. Het is actief in de Formule 1 sinds 1993. BMW Sauber is ontstaan toen BMW in 2005 het grootste deel van het team van Peter Sauber overnam. De Duitse autofabrikant wilde met een eigen team wereldkampioen worden, en Sauber trok zich terug als teambaas na de overname. De aspiraties van BMW om kampioen te worden waren niet geheel realistisch, aangezien het het team steeds 'best of the rest' bleek te zijn en er slechts één overwinning werd geboekt; de Canadese grand prix in 2008.

BMW trok zich dan ook eind 2009 als motorfabrikant terug uit de Formule 1, maar de naam van de Duitse autofabrikant zou nog een jaar in de naam van het team staan. De FIA ging in 2010 nog niet akkoord met een naamswijziging van het team. Nu in 2011 heet het team officieel Sauber F1 team, en staat Peter Sauber opnieuw aan het roer van het team dat hij teruggekocht heeft van BMW.

Coureurs: 16. Kamui Kobayashi (Jap), 17. Sergio Pérez (Mex)
Testcoureur(s): Esteban Gutiérrez (Mex)
Chassis: Sauber C30
Motor: Ferrari 056

Volledige teamnaam: Sauber F1 Team
Basis: Hinwil, Zwitserland
Teambaas: Peter Sauber
Technisch directeur: James Key

Formule 1-historie
Debuut: Grand Prix van Zuid-Afrika 1993
Races: 295
Constructeurskampioenschappen: 0
Rijderstitels: 0
Overwinningen: 1
Poleposities: 1
Snelste ronden: 2
Positie in 2010: 8e (44 punten)

Onderdelen van Sauber F1 TeamTrue FOK.NL  |  algemene voorwaarden
DANK, LICENTIE EN AUTEURSRECHT: VORMGEVING EN INHOUD © FOK INTERNET SITES 1999-2023 - GRAFISCH ONTWERP DOOR DANNY - KOFFIE EN GEZELLIGHEID DOOR YVONNE, KOEKJES MET LIEFDE GEBAKKEN DOOR KNORRETJE, TOMELOZE INZET DOOR ITEEJER, ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE DOOR JAYDEN EN ALICIA, DEVELOPMENT OVERZIEN ALS EEN BAAS DOOR BREULS. DE BRONCODE VAN FOK! IS GEHEEL BELANGELOOS BESCHIKBAAR GESTELD AAN, EN ONTWIKKELD VOOR FOK! DOOR BREULS, ZOEM, THE_TERMINATOR, ROONAAN, JUICYHIL, LIGHT, FAUX., FYAH, KNUT, RICKMANS, STEPHAN SCHMIDT, AIDAN LISTER, TOM BUSKENS, DVZ, HMAIL, HIGHLANDER EN DANNY (VERGETEN JE TE VERMELDEN? LAAT HET WETEN!), WAARVOOR DANK! - FOK! MAAKT ONDER MEER GEBRUIK VAN JQUERY, JQUERYUI, JWPLAYER, YUI, FANCYBOX, JGROWL, PHP, MYSQL, DBSIGHT, ANP, NOVUM, ZOOM.IN, PROSHOTS, FILMTOTAAL, WEERONLINE, KNMI, GAMEWALLPAPERS.COM, WEBADS, GOOGLEAP - HOSTING DOOR TRUE - FOK! BEDANKT ALLE VRIJWILLIGERS DIE FOK! MOGELIJK MAKEN EN ZICH GEHEEL BELANGELOOS INZETTEN VOOR DE TOFSTE SITE EN MEEST SOCIALE COMMUNITY VAN NEDERLAND - UITZONDERING OP VOORGAANDE ZIJN DELEN VAN DE BRONCODE DIE DOOR GLOWMOUSE VOOR FOK! ZIJN GESCHREVEN. GLOWMOUSE BEHOUDT INTELLECTUEEL EIGENDOM VAN DIE CODE EN DEZE CODE WORDT IN LICENTIE DOOR FOK! GEBRUIKT. - ZIE DE ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR ONZE ALGEMENE VOORWAARDEN - ZIJN WE JE VERGETEN? MAIL OF MELD HET EVEN IN FB!